Constructeur Jerome vertelt

Hey Jerome! Wat is jouw functie bij de Borgermeester?

Mijn rol bij de Borgermeester is die van constructeur. Ik ben verantwoordelijk voor het opstellen van risicoanalyses voor verschillende projecten. Hierbij toets ik allereerst aan wet- en regelgeving en identificeer ik vervolgens specifieke constructieve risico’s. Deze risico’s moeten door de aannemer of de ontwerpend constructeur worden aangepakt.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukste aan mijn werk is het bewaken en handhaven van constructieve veiligheid, en tegelijkertijd bij te dragen aan het bouwen van diverse objecten. Het geeft me een trots gevoel om later langs te gaan en te zien wat we hebben bereikt.

En het meest uitdagend?

Het meest uitdagende aspect van mijn werk is het leiden van moeizame processen naar een succesvol einde. Samenwerken blijft een voortdurend proces waarin je moet blijven investeren.

Op welk project ben je het meest trots?

Het project waar ik het meest trots op ben, is de verbouwing van het Scheepvaartsmuseum voor de gemeente Amsterdam, ik was betrokken bij de overkapping. Daarnaast ben ik erg trots op het lopende funderingsherstel in het centrum van Amsterdam, waarbij drie monumentale panden een nieuwe fundering krijgen.

Wat wilde je vroeger worden?

Als kind wilde ik graag metselaar worden, later ambieerde ik een carrière als architect. Ondanks mijn studie architectuur aan de TU Delft, ontdekte ik dat dit niet helemaal bij me paste. Uiteindelijk wees een vriend me op het vak van constructeur, waarin ik mij heb gespecialiseerd en mijn roeping vond.

Waarom past constructie beter bij je dan architectuur?

Constructie spreekt me meer aan vanwege zijn feitelijke en gestructureerde aard, wat beter aansluit bij mijn persoonlijkheid en vaardigheden. Architectuur vereist vaak meer creativiteit en geduld, eigenschappen die ik wel bezit, maar niet tot mijn grootste krachten behoren.

Wat is nodig als constructeur?

Als constructeur zijn discipline, aanleg, geduld en passie essentieel. Je moet het leuk vinden om je bezig te houden met de feitelijke aspecten van constructie.

Kun je de sfeer binnen de Borgermeester omschrijven?

Bij de Borgermeester heerst een sfeer van vrijheid waarin je jezelf kunt ontplooien. Dit stimuleert discussie en leidt tot kwaliteit en samenhang in ons werk.

Wat zou je meegeven aan een constructeur die net start?

Ik zou adviseren om te vertrouwen op je eigen kunde en unieke eigenschappen. Daarnaast is het belangrijk om tegen een stootje te kunnen.

Waar ben je gepassioneerd over?

Ik ben gepassioneerd over het maken van mooie reizen, met name naar bestemmingen als Peru en Bolivia. Daarnaast geniet ik enorm van het luisteren naar muziek via mijn audio-installatie.

Wat is jouw grootste blunder?

Albert Vos leren kennen. Haha, grapje. Een van mijn grootste blunders was tijdens een belangrijk gesprek per ongeluk een boer laten. Dat was behoorlijk gênant, kan ik je vertellen.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Op mijn bucketlist staat nog het leren spelen van mijn akoestische gitaar. Ik heb hem al twintig jaar, maar het is er nog steeds niet van gekomen om echt lessen te nemen.

Wil je, net als Jerome, aan de slag als constructeur bij de Borgermeester? Neem dan contact op met Joost Tijssen via joost@deborgermeester.nl.

Shopping Basket