Jaarcongres BWT 2023

Jaarcongres BWT 2023, donderdag 12 oktober was het zover: het team van de Borgermeester reist af naar Ermelo.

In Ermelo vindt dan namelijk het jaarlijkse terugkerende BWT-congres plaats. We hebben er ontzettend veel zin in.

Afgelopen jaren waren wij -toen nog als de Vakmeester- aanwezig om voornamelijk te netwerken en kennis op te doen. Dit jaar doen we het nét even anders: we zijn namelijk met een stand te vinden op het congres.

Bij de stand valt informatie te verkrijgen over wat de Borgermeester doet als bedrijf en waarvoor je bij ons terecht kan, maar ook om te luisteren naar onze ervaringen die zijn opgedaan tijdens proefprojecten.

bwt beurs

Vereniging BWT congres

Het BWT Congres 2023 staat voor de deur en belooft een speciale jubileumeditie te worden, want het is de 20e keer dat de Vereniging BWT Nederland dit grootschalige evenement organiseert. Het congres zal plaatsvinden op donderdag 12 oktober 2023 in “De Heerlickheijd van Ermelo,” een locatie die geliefd is bij deelnemers vanwege zijn schoonheid en praktische ligging aan de rand van Ermelo.

jaarcongres bwt 2023
Plattegrond VBWT 2023

Het centrale thema van dit jaar is “Samen bouwen aan een mooi, veilig en duurzaam Nederland.” Terwijl de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging belangrijke aandachtspunten zullen zijn, ligt de nadruk op waar we dit allemaal voor doen. Nederland staat voor enorme uitdagingen op het gebied van natuurherstel, biodiversiteit, en de overgang naar duurzame energie. Tegelijkertijd groeit de bevolking, wat leidt tot een grote behoefte aan bouwprojecten.

Dit congres draait om het samenwerken aan een beter Nederland, met de inzet van nieuw talent en innovatieve technologieën. Biobased materialen, innovatieve bouwconcepten en industriële benaderingen zijn onderwerpen die aan bod zullen komen in workshops en in de toespraak van keynote spreker Edwin Schenk.

De middag is gereserveerd voor een gevarieerd aanbod aan workshops, waarbij deelnemers moeilijke keuzes moeten maken aangezien er maar twee van de twintig workshops kunnen worden bijgewoond. Het congres is gratis toegankelijk voor leden van de Vereniging Bouw & Woningtoezicht Nederland, met verschillende deelnemerslimieten op basis van de grootte van de gemeente.

Belangrijk is om te weten dat deelname aan het congres registratie vereist en dat er fotomateriaal kan worden gemaakt voor promotionele doeleinden, tenzij bezwaar wordt gemaakt. Daarnaast gelden voor gratis deelname enkele voorwaarden, met inbegrip van administratiekosten voor no-shows.

De workshops zijn verdeeld over twee rondes, met onderwerpen variërend van financiering van VTH-taken onder de Omgevingswet tot de impact van AI op bouwplannen en VTH. Er is een breed scala aan onderwerpen om uit te kiezen, afhankelijk van je interesse en expertise.

Het belooft een boeiende dag te worden vol inzichten en netwerkmogelijkheden. Dus, schrijf je snel in voor het congres en de workshop van jouw keuze, want de plaatsen zijn beperkt. We hopen je daar te zien!

 

Meer weten? Programma Jaarbeurs BWT.

 

Shopping Basket