Stappenplan van de Wkb

Ben jij aannemer en wil je op je best voorbereid zijn wanneer de Wkb van start gaat? Download de whitepaper waarin wij je meenemen in het stappenplan van de Wkb!

1. Doe kennis op over de Wet kwaliteitsborging;

2. Kwaliteitsborger inschakelen; zelf of via opdrachtgever

3. Evalueer contracten met opdrachtgevers en onderaannemers:

4. Neem de extra verplichtingen rondom nieuwbouwwoningen op in je bedrijfsproces (5% regeling)

5. investeer in ICT-systemen/software voor planning/registratie van keuringen en voor informatie-uitwisseling.

wet-kwaliteitsborging

Ben jij aannemer en wil je op je best voorbereid zijn wanneer de Wkb van start gaat?

Om bedrijven en organisaties te helpen zich voor te bereiden op deze wet, heeft de Borgermeester een white paper gemaakt:  “Stappenplan Wkb”.
Deze white paper biedt een praktisch stappenplan voor het implementeren van de Wkb in uw organisatie als aannemer en is gratis te downloaden in PDF-formaat na het achterlaten van uw gegevens.

Wat is de Wkb?

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen heeft als doel de kwaliteit van bouwwerken te verbeteren en de positie van de consument te versterken. Dit wordt onder andere bereikt door een verandering in de verantwoordelijkheidsverdeling tussen de verschillende partijen in de bouwsector. De aannemer krijgt meer verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het bouwwerk en moet dit aantonen door middel van een dossier. Ook komt er meer toezicht op de kwaliteit van het bouwproces door onafhankelijke kwaliteitsborgers.

Wat biedt het Stappenplan Wkb?

Het Stappenplan Wkb van de Borgermeester biedt een praktisch stappenplan voor het implementeren van de Wkb in uw organisatie als aannemer.

    Shopping Basket